22 септември 2009

Шоколадова тарта с бадеми



Продукти:

за блата:

2бр. яйца
3/4ч.ч. захар
50мл. разтопено краве масло
50мл.прясно мляко
1к.ч. какао
1к.ч. настърган натурален шоколад
1к.ч. смлени бадеми
1ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
1к.ч. нарязани на едро бадеми

за крема:

600мл. прясно мляко
3/4ч.ч. захар
2п. крем Оле
300гр. заквасена сметана
шоколад за поръсване

Приготвяне:

Сваряваме 600мл. прясно мляко и 3/4ч.ч. захар.Оставяме да изстине.
Загряваме фурната до 180-190градуса.
Разбиваме двете яйца със 3/4ч.ч. захар.Прибавяме разтопеното краве масло и прясното мляко при непрекъснато бъркане.Смесваме брашното,бакпулвера и какаото.Изсипваме в яйчната смес и продължаваме да бъркаме.Прибавяме 1к.ч. настърган натурален шоколад и
1к.ч. смлени бадеми.Объркваме добре.
Намазняваме тавичката и слагаме хартия за печене.Изсипваме сместа в средата.С помощта на лъжица и кръгообразни движения оформяме блат с диаметър около 24см.Поръсваме с нарязани на едро бадеми.Печем в загрята фурна.

През това време приготвяме крема.
Слагаме изстиналото подсладено мляко в купа.Изсипваме прахообразното садържание и изпълняваме указанията написани на опаковката.Когато крема се сгъсти добавяме заквасената сметана и продължаваме да бъркаме леко с бъркалка ,докато получим хомогенна смес.

Намазваме крема върху полуизстиналия блат и поръсваме със стружки шоколад.
Ако имате пош,може да шприцовате крема.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

За крема са необходими само 600мл. прясно мляко.Така той става по-плътен и при добавянето на заквасената сметана не се разтича.

Печени мариновани пилешки филенца със сусам



Продукти:

6бр. пилешки филета/700-800гр./
1кофичка кисело мляко
2с.л. горчица
1с.л. сос Уорчестър
1с.л. лимонов сок
чер пипер на вкус
сол на вкус

сусам
растителна мазнина

Приготвяне:
Измиваме пилешките филета и разрязваме напречно.
В купа изсипваме киселото мляко,разбъркваме и добавяме горчица,сос Уорчестър,лимонов сок,чер пипер и сол на вкус.Разбъркваме добре.Заливаме пилешките филета и оставяме да престоят около час.
Намазваме тавичка с растителна мазнина.Нареждаме пилешките филета и поръсваме обилно със сусам.Печем в загрята около 200градуса фурна до порозовяване.

Питка с праз




Продукти:

3бр. яйца
1коф. кисело мляко/400гр./
100мл. разтопено краве масло
1/2ч.л. захар
1 1/2ч.л. сол
8ч.ч. бяло брашно
1к.ч. пшеничен грис
2ч.л. суха мая

за плънката:

2ч.ч. нарязан праз
1ч.ч. натрошено сирене
1ч.ч. нарязан на кубчета колбас/в случая салам "Закуска"/
растителна мазнина

Приготвяне:

Разбиваме яйцата и отделяме две супени лъжици.Слагаме разбитите яйца в машина за хляб,а останалото разбъркваме с една супена лъжица растителна мазнина.
Прибавяме последователно останалите продукти .
Включваме на програма месене и втасване.
Запържваме нарязания праз.
Изваждаме тестото и разделяме на три.Разточваме първата топка във форма на правоъгълник.Намазваме с растителна мазнина или маргарин.Поръсваме с запържения праз.
Разточваме втората кора,слагаме я върху първата,намазваме и поръсваме със сирене.
Разточваме третата кора,слагаме я върху втората,намазваме и поръсваме със нарязания колбас.Завиваме на руло от двете срещуположни страни.Разрязваме по средата по дължина.Усукваме двете рула и завиваме като кравай.
Слагаме в подмазана тавичка.

Правим няколко прореза с ножа и намазваме със смес от разбито яйце и растителна мазнина.Оставяме да втаса още 40мин.
Печем в гореща фурна до порозовяване.
След като се изпече,поръсваме с вода и завиваме с кърпа.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Тавичка с диаметър 26см

Пълнозърнест ръжен хляб с пшеничен грис




Продукти:

1ч.ч. кисело мляко
100мл. прясно мляко
1/2ч.л. захар
1ч.л. сол
3с.л. зехтин
1к.ч. пшеничен грис
1 1/2ч.ч. пълнозърнесто ръжено брашно
2ч.ч. бяло брашно
1 1/2ч.л. суха мая

Приготвяне:

Слагаме последователно в машина за хляб кисело мляко,вода,захар,сол,растителна мазнина.Смесваме ръжено брашно,пшеничен грис и бяло брашно.Прибавяме при другите продукти.Поръсваме със суха мая.Печем на програма 3ч.40мин.
След като се изпече,изваждаме хляба от машината за хляб и завиваме с кърпа.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB