27 септември 2009

Пиле с ориз по мексикански




Продукти:

700-800гр. бутчета или филе от пиле
2ч.ч. нарязан лук или праз
2ч.ч. нарязани на едро моркови
1ч.ч. червен или зелен фасул
1ч.ч. нарязан червен пипер
1ч.ч. замразена или консерва царевица
1бр. нарязан домат
3к.ч. ориз
800мл пилешки бульон или гореща вода
2скл. чесън
1ч.л. чили сос
чер пипер
сол

Приготвяне:

Измиваме добре ориза и оставяме да престои 10-15мин. във вода.Измиваме и нарязваме на големи жулиени пилешкото месо.Запържваме го в мазнина докато побелее.Изваждаме с решетъчна лъжица.Във същата мазнина запържваме лука и останалите зеленчуци ,като накрая добавяме чесъна и царевицата.Изваждаме с решетъчна лъжица и изсипваме всичко в тавичка.Ако има сос -измерваме с кафена чашка и заместваме част от пилешкия бульон.Запържваме ориза и прибавяме към останалите продукти в тавичката.Поръсваме с чер пипер,сол и чили сос.
Заливаме с горещия пилешки бульон.
Печем на загрята фурна.Ориза не се разбърква по време на печене,за да не се скаши.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB