19 октомври 2009
Панирано пилешко филе с фини овесени ядки
Продукти:
3бр. пилешки филета
1ч.ч. кисело мляко
1к.л. горчица
1ч.л. къри
чер пипер
сол
за панировката:
2бр. яйца
1 1/2ч.ч. царевично брашно
1ч.ч. фини овесени ядки
растителна мазнина
Приготвяне:
Измиваме и разрязваме филетата напречно.Начукваме всяко филе като слагаме върху него свежо фолио.В купа объркваме продуктите за маринатата.Слагаме филетата в нея,като се стараем да са покрити отвяскъде.Трябва да престои няколко часа.
Разбиваме яйцата.Объркваме царевичното брашно и овесените ядки.
Потапяме филето в яйцата и после в сухата панировка.Оставяме да престои 3-4мин.,като потупваме филето,за да спои сухата смес с яйцата.Пържим в средно загрята мазнина до порозовяване.
Обикновено правя маринатата от предната вечер.
Виенски кифлички с локум
Продукти:
175мл мляко
1 жълтък
70гр. разтопен маргарин или масло
щипка сол
настъргана лимонова кора
3 1/4ч.ч.брашно/400гр./
60гр захар
1ч.л. ванилия
3/4(5ml) мерителна лъжичка суха мая или 1/4 прясна мая
Приготвяне:
От посочените продукти омесваме меко тесто.Оставяме да втаса докато удвои обема си.
Разделяме на 12 части.От всяко топче оформяме с помоща на ръцете елипса.Слагаме в единия край/от широката страна/ парченце локум.Завиваме и накрая завиваме краищата навътре.Намазваме с разбит белтък.Покриваме със свежо фолио и оставяме да втаса около 20мин.Печем в загрята фурна.Докато са топли поръсваме с пудра захар.
Може да използваме за пълнеж:макова или орехова плънка,както и течен шоколад.
1ч.ч.=200мл
Рецептата е на Наталина
Ако имате машина за хляб използвайте програма "месене"
Абонамент за:
Публикации (Atom)