19 октомври 2009

Панирано пилешко филе с фини овесени ядки



Продукти:

3бр. пилешки филета
1ч.ч. кисело мляко
1к.л. горчица
1ч.л. къри
чер пипер
сол

за панировката:

2бр. яйца
1 1/2ч.ч. царевично брашно
1ч.ч. фини овесени ядки

растителна мазнина

Приготвяне:

Измиваме и разрязваме филетата напречно.Начукваме всяко филе като слагаме върху него свежо фолио.В купа объркваме продуктите за маринатата.Слагаме филетата в нея,като се стараем да са покрити отвяскъде.Трябва да престои няколко часа.
Разбиваме яйцата.Объркваме царевичното брашно и овесените ядки.
Потапяме филето в яйцата и после в сухата панировка.Оставяме да престои 3-4мин.,като потупваме филето,за да спои сухата смес с яйцата.Пържим в средно загрята мазнина до порозовяване.

Обикновено правя маринатата от предната вечер.

2 коментара:

Dimitrana S. каза...

Съвсем, съвсем откровено: страхотно е!

Панирани пилешки месца и шницели са любимата ми храна! Друг е въпросът, че никога не съм правила у дома..

Поздрав и пожелание за хубава седмица, Нанита!

Nanita каза...

Дими,след такава похвала,чак сутринта успях да заспя!Благодаря ти!
Хубав ден и много усмивки!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB