19 октомври 2009
Панирано пилешко филе с фини овесени ядки
Продукти:
3бр. пилешки филета
1ч.ч. кисело мляко
1к.л. горчица
1ч.л. къри
чер пипер
сол
за панировката:
2бр. яйца
1 1/2ч.ч. царевично брашно
1ч.ч. фини овесени ядки
растителна мазнина
Приготвяне:
Измиваме и разрязваме филетата напречно.Начукваме всяко филе като слагаме върху него свежо фолио.В купа объркваме продуктите за маринатата.Слагаме филетата в нея,като се стараем да са покрити отвяскъде.Трябва да престои няколко часа.
Разбиваме яйцата.Объркваме царевичното брашно и овесените ядки.
Потапяме филето в яйцата и после в сухата панировка.Оставяме да престои 3-4мин.,като потупваме филето,за да спои сухата смес с яйцата.Пържим в средно загрята мазнина до порозовяване.
Обикновено правя маринатата от предната вечер.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Съвсем, съвсем откровено: страхотно е!
Панирани пилешки месца и шницели са любимата ми храна! Друг е въпросът, че никога не съм правила у дома..
Поздрав и пожелание за хубава седмица, Нанита!
Дими,след такава похвала,чак сутринта успях да заспя!Благодаря ти!
Хубав ден и много усмивки!
Публикуване на коментар