05 декември 2009

Соленки с крема сирене и маково семе




Продукти:

70гр. краве масло
1п. крема сирене/125гр./
1бр. яйце
2ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
1ч.л. сол

2с.л. маково семе

Приготвяне:

Слагаме в блендер 1ч.ч.брашно и кравето масло.Пускаме на "пулс" няколко пъти докато се получат "трохи".Изсипваме в купа.Прибавяме разбито яйце и крема сирене.Разбъркваме добре с миксер.В купа смесваме останалото брашно с бакпулвер и сол.Прибавяме при яйчната смес.Замесваме меко нелепнещо тесто.Покриваме със свежо фолио.Прибираме в хладилник за около един час.
Разделяме тестото на две.Едната половина прибираме в хладилник.
Разточваме тестото с дебелина 3-4мм.и изрязваме кръгчета.Намазваме със жълтък кръгчетата.Останалото тесто oвалваме в маково семе.Оформяме същия брой топчета и слагаме върху кръгчетата,като леко притискаме.
Печем в загрята фурна.
По същия начин приготвяме и другата половина от тестото.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

Шоколадови бонбони с овесени ядки





Продукти:

1к.ч. мусковадо
60мл прясно мляко
200гр. натрошен натурален шоколад или кувертюр
1ч.ч. смлени фини овесени ядки
1к.л. растителна мазнина
1к.л. ванилия

Приготвяне:

Загряваме в купа прясно мляко и захар докато тя се разтопи.Прибавяме натрошения шоколад и разбъркваме.Оттегляме от огъня и бъркаме докато шоколада се разтопи.Ако е необходимо отново връщаме на котлона за няколко минути.Внимаваме шоколадовата смес да не завира.Прибавяме смлени фини овесени ядки, растителна мазнина и ванилия.Объркваме добре и оставяме да изстине.Преди да се стегне шоколадовата смес разбиваме с пасатор,докато се получи хомогенна смес.Прибираме в хладилник за да се стегне сместа.
Оформяме шоколадовите бонбони и овалваме в шоколадови поръски,пръчици или какао.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

Мъфини с дюли и карамел




Продукти:

1бр. яйце
50мл растителна мазнина
3/4ч.ч. кисело мляко
3/4ч.ч. пюре от дюли
1к.ч. захар
1 1/4ч.ч. брашно
1к.л. бакпулвер
1к.л. канела

за пюрето от дюли :

2бр. големи дюли
1к.л. лимонов сок
3с.л. мусковадо
1к.л. канела
3-4с.л. вода
4бр.бонбони "Лакта" нарязани на малки парченца

Приготвяне:

на пюрето от дюли:

Обелваме и нарязваме на малки парченца дюлите.
В тенджера слагаме 3-4с.л. вода и 3с.л. мусковадо.Когато заврят добавяме дюлите и покриваме с капак.Оставяме да врат докато омекнат дюлите.Поръсваме с лимонов сок,канела,нарязани парченца бонбони "Лакта" и объркваме добре.Оставяме да изстинат.

Включваме фурната да загрява до 200 градуса и поставяме формата за мъфини в нея.
В купа объркваме яйце,растителна мазнина,пюре от дюли и кисело мляко.
В друга купа объркваме брашно,захар,канела,бакпулвер и ванилия.Прибавяме сухите съставки към мокрите.
Объркваме и разпределяме във намазнените предварително форми за мъфини.
Печем в предварително загрята фурна на средна скара.Проверяваме с дървена клечка за готовност, трябва да излезе суха.Когато са изпечени ,изчакваме 20-30 мин.и тогава ги изваждаме от формите.
Ако използваме хартиени кошнички няма нужда от намазняване.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB