15 февруари 2010

Празеник със сирене



Продукти:

2бр. яйца/жълтъка за намазване/
220мл прясно мляко
80мл растителна мазнина
4 1/2ч.ч. брашно
2ч.л. суха мая
1ч.л. сол
1/2ч.л. захар

краве масло за намазване
11/2ч.ч. натрошено сирене
1ч.ч. нарязан на едро праз

Приготвяне:

Запържваме нарязания праз докато омекне.Оставяме да изстине.
Смесваме брашното със сол,захар и суха мая.Разбъркваме 1бр.яйце и 1бр. белтък със прясно мляко и 1/3от растителната мазнина.Замесваме тесто.След като се оформи тестото започваме да измесваме с останалите 2/3растителна мазнина.Оставяме тестото да "почине" 10-15мин.
Разточваме тестото във форма на правоъгълник с дебелина 0.5см.Намазваме с краве масло.Разстиламе сиренето и върху него запържения праз.Завиваме на руло.Усукваме рулото и завиваме на кравай.Прехвърляме в тавичка върху хартия за печене.Намазваме с жълтък,разбъркан с няколко капки прясно мляко.Оставяме да втаса докато удвои обема си.Печем в загрята фурна

1к.ч.=100мл.
1ч.ч.=200мл.
Диаметър на тавичката 20-22см.

5 коментара:

fedora каза...

Ай, ай, ай... това как съм го пропуснала да го видя вчера?
Чудесно изглежда, точно такива тестени харесвам - пухкави, отделящи се на слоеве, почти като на "конци". Ето това е в десетката попадение!!!
Браво, Нанита! Много, ама много ми харесва! :)

Maria каза...

Ох, че вкусно! Това парченце дето си го отчупила мисля да си го открадна, много ми хареса! Рецептата звучи много добре и я слагам в любими!
Поздрави и хубава вечер!

Dani каза...

Ох, обожавам праз!!!А ти толкова апетитна снимка си сложила, Нанита:)
Поздрави и хубава вечер:))

Toni каза...

Чудесен е празеникът, Нанита!
За жалост се ограничавам в консумацията на тесто, но при първа възможност ще го направя :-D

Лека вечер :-)

Nanita каза...

Много мили и хубави думи момичета!Благодаря ви от сърце!Хубава и вкусна вечер!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB