24 март 2010

Пролетна тарта с коприва и тиквички

Продукти:

3-4бр. сварени картофа
1малка тиквичка
200гр. коприва
1ч.ч. нарязан праз
1ч.ч. натрошено сирене
3бр. яйца
100мл прясно мляко
риган
сол

кашкавал за поръсване

Приготвяне:

Измиваме и нарязваме копривата.Попарваме във вряща подсолена вода.Оставяме да се отцеди добре.Обелваме картофите и намачкваме с вилица.Настъргваме тиквичката.В купа слагаме коприва,намачканите картофи,настъргана тиквичка,праз и сирене.Разбиваме яйцата и прибавяме към тях 100мл. прясно мляко.Изсипваме във картофената смес.Посоляваме и поръсваме с риган.Объркваме добре.Изсипваме в подмазана с масло тавичка.Печем в загрята фурна.След около 15мин.изваждаме от фурната и поръсваме с кашкавал.Връщаме обратно и оставяме докато кашкавала порозовее.

9 коментара:

Dani каза...

Прекрасна идея, Нанита :))

LaMartinia каза...

Това задължително, ама задължително ще се пробва! Благодаря за рецептата!

di_ani каза...

Нанита,
това е чудесно пролетно предложение!
Честит празник Благовещение!

Краси каза...

Видях снимката първо в Бг-мама...щях да питам има ли блат и...забравих.
Сега разбрах! :-))
Благодаря ти за чудесната рецепта и Честит празник!

Nanita каза...

Честит празник и на вас!Благодарности за хубавите отзиви!Усмихнат и слънчев ден!

pep-4o каза...

Честит празник, Нанита!

С пожелания за много усмивки и слънчево настроение!

Nanita каза...

Благодаря ти Пепи!Пожелавам ти весели и усмихнати празнични дни!

LaMartinia каза...

Влизам само да кажа, че пробвах тартата с коприва, картофеното суфле и фокачата с маслини и домати - и трите станаха превъзходни! Благодаря за рецептата! Поздрави:-)

Nanita каза...

LaMartinia ,благодаря ти,че сподели резултата!Няма по-хубава награда от одобрението на приятелите!Спокойна и уютна вечер!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB