Продукти:
за пилешкото:
5бр. пилешки филета/600-700гр./
3-4гл. лук нарязани на шайби
1к.ч. пилешки бульон
2с.л. горчица
3с.л. кисело мляко
3скл. нарязан на ситно чесън
1к.л. чили сос
щипка джинджифил
чер пипер
сол
за ориза:
3к.ч. ориз
1ч.ч. нарязан лук
1ч.ч. нарязани моркови
2 скл. нарязан чесън
1к.червен боб/400гр./
1бр. червен пипер/нарязан на ленти/
1малка люта чушка или 1к.л. чили сос
750мл пилешки бульон
1к.ч. магданоз
чер пипер
сол
Приготвяне:
на пилешкото филе:
В купичка се смесват 2с.л. горчица,1к.л. чили сос,2с.л. кисело мляко,3скл. нарязан на ситно чесън,щипка джинджифил,чер пипер и сол.Обтриват се пилешките филета.Престояват 1час в хладилник.
Запържва се лука докато порозовеят краищата му.Нареждат се пилешките филета.Покрива се с капак и се оставят докато побелеят.Заливат се с 1к.ч. пилешки бульон и се готви до готовност.
на ориза:
Измива се няколко пъти докато водата остане бистра.Запържва се 1ч.ч. нарязан лук и
1ч.ч. нарязани моркови.Прибавя се отцедения ориз.Запържваме докато ориза стане прозрачен.Слагаме 2 скл.нарязан чесън.Разбъркваме и след 2мин.добавяме отцедения от консерва червен боб и 1малка люта чушка или 1к.л. чили сос.Поръсваме с чер пипер, и посоляваме.
Заливаме с 750мл пилешки бульон.Разбъркваме и покриваме с капак.Оставяме да се готви на тих огън, докато ориза се покаже на повърхността.
Оттегляме от котлона и оставяме да престои около 30-40мин.
Сервираме ориза в порционна чиния.Заливаме с 3-4л. от соса и поставяме пилешкото месо върху ориза.Поръсваме с магданоз.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Christmas Wreath Charcuterie Board
Преди 4 часа
2 коментара:
Eх, страшно изкушение за любителите на оризовите ястия като мен. Чудесно изглежда, Нанитка!
Страхотен кулинар си!
Слънчев уикенд и много усмихнат празник :)
Благодаря ти Ина!Усмихнати пролетни дни!
Публикуване на коментар