разрез
Продукти:
700-800гр. мляно месо
1к.ч. прясно мляко
1бр. яйце
1ч.ч. настърган лук
1к.ч. мокри хлебни трохи
1к.ч. нарязан на ситно магданоз
чер пипер
сол
за плънката:
1 1/2ч.ч. сварен ориз или на фурна
1к.ч.грах и царевица/или мариновани гъби/
50гр. топено сирене
1к.ч. нарязани на ситно моркови
2-3пера пресен чесън нарязан на ситно
чер пипер
сол
Приготвяне:
Омесваме продуктите за каймата и оставяме да отлежи в хладилник 1час.Намазняваме тавичка с диаметър 20см.Оформяме от каймата питка с дебелина 3-4см.Притискаме в средата и избутваме настрани,докато се оформи "кошничката".Каймата не трябва да опира в стените на тавичката.Борда трябва да е заоблен.
Смесваме продуктите за плънката.Изсипваме и подравняваме.Изрязваме малък кръг от алуминиево фолио и покриваме само плънката.Печем в загрята фурна до порозовяване.
Махаме алуминиевото фолио и поръсваме с настъргано топено сирене или нарязано на тънки ленти.Връщаме във фурната докато се разтопи.
Уточнявам,че не използвам готова кайма.
Мими, и Лати също имат чудесни предложения.
11 април 2010
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
4 коментара:
Много вкусно звучи, Нанита! И лесно :)
Много обичам такива рецепти - лесни и ефектни :)
Хубава седмица ти пожелавам, дано да е слънчева :)
Да, лесно и вкусно :) И аз такива рецепти харесвам.
А теб те чака една игра при мен. Очаквам те :)
Чудесна е рецептата!Ефектна,лесно изпълнима и различна от стандартните ястия с кайма!
Поздрави и хубава седмица!:)
Пепи,Илианка,Диди,благодаря ви за похвалните думи!
Слънчеви и усмихнати пролетни дни!
Публикуване на коментар