18 декември 2010

Арменски сладки

Продукти:

1к.ч. вода
1к.ч. растителна мазнина
1к.л. хлебна сода
щипка сол
1 1/2ч.ч.брашно около
локум и орехи
пудра захар за овалване

Приготвяне:

Слагаме водата и олиото да заврят и след това прибавяме 1к.л. хлебна сода и щипка сол. Махаме сместа от котлона, прибавяме брашното наведнъж и бъркаме с дървена лъжица,докато тестото се отдели от стените на съда.Оставяме да се охлади.
Оформяме дълъг фитил и разделяме на 18-20 части.Всяка една разстиламе на малка питка върху дланта и в средата поставяме парченце локум и орех .Оформяме топче.Нареждаме в тавичка върху хартия за печене. Печем на докато порозовеят.
Още топли ги овалваме обилно в пудра захар.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Рецептата е от блога на Берина,но след като ги видях и при Пепи ,не можеше да не ги направя и аз.......бързи,лесни и икономични.
Дозата е за една тава.

8 коментара:

pep-4o каза...

малка ти е чашата :)
Страхотни са топчетата, нали Нанита, как да им устоиш :-)
Поздрави и хубави събота и неделя!

Unknown каза...

Вкусни и бързи и вече изядени :))

di_ani каза...

Нанита,
обичам тези сладки, а твоите са
много нежни и елегантно поднесени.
Поздрав и приятни празнични приготовления, Диана

Анонимен каза...

Много са апетитни Нанита , красива снимка си им направила !
Имаш награда при мен :)
Поздрави !

Güloanne mutfakta каза...

çok güzel görünüyor emeğinize sağlık

Анонимен каза...

Аз също направих арменските сладки много ни харесаха, изядоха се много бързо.

Ани каза...

Нанита, поздравявам те! Чудесно са се получили! :)

Nanita каза...

Пепи,направих ги с кафена чашка,защото имах и други планирани сладки.Наустина са чудесни.Поздрави!
Ани,Анонимен,GÜLOANNE,sabinaberova,Диани,Катя,благодаря ви за похвалните думи!
Весели и усмихнати празници!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB