18 декември 2010

Арменски сладки

Продукти:

1к.ч. вода
1к.ч. растителна мазнина
1к.л. хлебна сода
щипка сол
1 1/2ч.ч.брашно около
локум и орехи
пудра захар за овалване

Приготвяне:

Слагаме водата и олиото да заврят и след това прибавяме 1к.л. хлебна сода и щипка сол. Махаме сместа от котлона, прибавяме брашното наведнъж и бъркаме с дървена лъжица,докато тестото се отдели от стените на съда.Оставяме да се охлади.
Оформяме дълъг фитил и разделяме на 18-20 части.Всяка една разстиламе на малка питка върху дланта и в средата поставяме парченце локум и орех .Оформяме топче.Нареждаме в тавичка върху хартия за печене. Печем на докато порозовеят.
Още топли ги овалваме обилно в пудра захар.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Рецептата е от блога на Берина,но след като ги видях и при Пепи ,не можеше да не ги направя и аз.......бързи,лесни и икономични.
Дозата е за една тава.

8 коментара:

pep-4o каза...

малка ти е чашата :)
Страхотни са топчетата, нали Нанита, как да им устоиш :-)
Поздрави и хубави събота и неделя!

катя каза...

Вкусни и бързи и вече изядени :))

di_ani каза...

Нанита,
обичам тези сладки, а твоите са
много нежни и елегантно поднесени.
Поздрав и приятни празнични приготовления, Диана

sabinaberova каза...

Много са апетитни Нанита , красива снимка си им направила !
Имаш награда при мен :)
Поздрави !

GÜLOANNE каза...

çok güzel görünüyor emeğinize sağlık

Анонимен каза...

Аз също направих арменските сладки много ни харесаха, изядоха се много бързо.

Ани каза...

Нанита, поздравявам те! Чудесно са се получили! :)

Nanita каза...

Пепи,направих ги с кафена чашка,защото имах и други планирани сладки.Наустина са чудесни.Поздрави!
Ани,Анонимен,GÜLOANNE,sabinaberova,Диани,Катя,благодаря ви за похвалните думи!
Весели и усмихнати празници!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB