19 декември 2010
Ръжени питки с кашкавал
Продукти:
380мл прясно мляко
1бр. яйце
1ч.л. сол
1/2ч.л. захар
2ч.ч. ръжено брашно
4ч.ч. бяло брашно
2ч.л. суха мая
1бр. белтък с няколко капки зехтин за намазване
кашкавал нарязан на кубчета според броя на питките
сусам за поръсване
Приготвяне:
Замесваме тесто с 380мл прясно мляко,1бр. яйце
1ч.л. сол,1/2ч.л. захар,2ч.ч. ръжено брашно,4ч.ч. бяло брашно и 2ч.л. суха мая.Оставяме да почине 10-15мин.Оформяме фитил и нарязваме на равни части според желанието ни за големината на питките.От всяка част оформяме топче в средата на което сме сложили парче кашкавал.
Нареждаме в тава върху хартия за печене.Намазваме с разбит с няколко капки зехтин белтък.Поръсваме с бял и черен сусам.Оставяме да втаса докато удвои обема си.
Печем в загрята фурна.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
4 коментара:
Направих
Невероятни са!!! А и кашкавалът така изкусително наднича :) идва ми да си открадна поне една през монитора!!!
Лилия,надявам са се е харесали питките.
Angellove's Cooking,благодаря ти за положителното мнение!
Весели празници!
che delizia!!!!!!!mmmmmmmmmm........
tantissimi auguri di buon natale e felice anno nuovo!
Публикуване на коментар