24 февруари 2010

Зеленчукова ръжена тарта



Продукти:

за блата:

60гр. студено краве масло
1бр. яйце
1с.л. кисело мляко
1 1/2ч.ч. ръжено брашно
2с.л. царевично нишесте
1к.л. бакпулвер
1к.л. сол

3бр. яйца
170мл прясно мляко
2бр. големи гъби
1малка тиквичка/около10огр./
1к.ч. червен лук нарязан
1шепа грах/замразен/
1шепа царевица/замразена/
1ч.ч. настърган кашкавал
мащерка
босилек
риган
чер пипер
сол

Приготвяне:

Запържваме лука до порозовяване.Прибавяме нарязаните гъби,тиквичка и оставяме да се пържат докато омекнат.Оставяме да изстинат.
В блендер слагаме 60гр. масло,2с.л.царевично нишесте и половината от брашното.Пускаме няколко пъти докато се образуват "трохи".Добавяме останалата половина от ръженото брашно,разбито яйце,1с.л. кисело мляко,бакпулвера и солта.Отново пускаме блендера няколко пъти.Изваждаме сместа и омесваме тестото.Притискаме леко тестото с длан върху хартия за печене.Покриваме със свежо фолио и разточваме кръг с диаметър 24-25см.
Прехвърляме в тавичка с диаметър 20см и оформяме с ръце.Надупчваме с вилица и поръсваме с ръжени ядки.
Към изстиналата смес прибавяме 1 шепа замразен грах,1шепа замразена царевица,1ч.ч. настърган кашкавал,мащерка,босилек,риган,чер пипер и сол.Объркваме добре и разстиламе върху основата на тартата.
Разбиваме 3бр. яйца и 170мл прясно мляко.Прибавяме 1ч.ч. настърган кашкавал и заливаме зеленчуците.
Печем в загрята фурна.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB