25 февруари 2010

Мъфини с банан и кокос




Продукти:

1бр. яйце
1к.ч. захар
1к.ч. мусковадо/кафява захар/
80мл растителна мазнина
170мл прясно мляко
2ч.ч. брашно
1 1/2ч.ч. кокосови стърготини
3/4ч.ч. намачкани банани
1к.л. ванилия
1п. бакпулвер

Приготвяне:

Включваме фурната да загрява до 200 градуса и поставяме формата за мъфини в нея.
В купа объркваме 1бр.яйце,80мл растителна мазнина и 170мл прясно мляко.
В друга купа объркваме 2ч.ч.брашно,1к.ч.захар,1к.ч. мусковадо,1п.бакпулвер и 1к.л.ванилия.Прибавяме сухите съставки към мокрите.Объркваме и добавяме 3/4ч.ч. намачкани банани и 1 1/2ч.ч. кокосови стърготини.
Объркваме и разпределяме във намазнените предварително форми за мъфини.
Печем в предварително загрята фурна на средна скара.Проверяваме с дървена клечка за готовност, трябва да излезе суха.Когато са изпечени ,изчакваме 20-30 мин.и тогава ги изваждаме от формите.
Ако използваме хартиени кошнички няма нужда от намазняване.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

Забелязала съм,че понякога кафявата захар е на бучици,които трудно се объркват.В този случай я прибавям към яйцето и разбивам докато се получи кремообразна смес.Едва тогава добавям останалите течни продукти.

Бисквити със сусамов тахан и стафиди/без глутен



Продукти:

2бр. яйца
2с.л. мед
1к.ч. захар
1к.ч. сусамов тахан
100мл прясно мляко
2 ч.ч. царевично брашно
1 1/2ч.ч. оризово брашно
1п. бакпулвер
1к.л. ванилия
1к.л. канела
1к.ч. стафиди

Приготвяне:

Разбиваме 2бр. яйца със 1к.ч. захар до побеляване.Прибавяме 2с.л. мед,1к.ч. сусамов тахан и 100мл прясно мляко при непрекъснато разбъркване.Смесваме двата вида брашно с бакпулвер,канела и ванилия.Изсипваме при яйчната смес и разбъркваме добре.Прибавяме 1к.ч. стафиди и леко омесваме сместа.Оформяме с мокри ръце топчета и нареждаме в тава върху хартия за печене.Печем в загрята фурна докато се отлепи от хартията.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB