08 март 2010

Питки със пшеничен грис и сусам



Продукти:

2бр. яйца
1к.ч. кисело мляко
120мл растителна мазнина
1/2ч.л. захар
1ч.л. сол
3ч.ч. брашно
1к.ч.пшеничен грис
1/2к.ч. пшеничено нишесте
1 1/2ч.л. суха мая

1жълтък размит с няколко капки зехтин
1к.л. куркума
сусам за поръсване

Приготвяне:

Слагаме в описаната последователност продуктите в машина за хляб.Пускаме на програма "месене с втасване".Изчакваме да се омесят продуктите и 15мин. след като е спряло месенето изваждаме тестото от машината.Премесваме леко с брашно и разделяме тестото на 12 топчета.От всяко топче оформяме фитил с дължина 35см.Завързваме на хлаб "възел" в средата.Единия край премятаме отгоре и пъхваме ,а другия подвиваме отдолу.Нареждаме в тава върху хартия за печене.Намазваме с 1жълтък размит с няколко капки зехтин и 1к.л. куркума.Поръсваме със сусам.
Оставяме да втасат докато удвоят обема си.
Печем в загрята фурна,като в нея слагаме купичка с вода.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB