20 май 2010
Тиквички огретен
Продукти:
3бр. тиквички
3-4стр. пресен лук
1ч.ч. натрошено сирене
3бр. яйца
1 1/2ч.ч. кисело мляко или 1ч.ч.готварска сметана
1к.ч. нарязан магданоз
1к.ч. нарязан копър
2скл. чесън /нарязан на ситно/
чер пипер
1к.л. сол
Приготвяне:
Обелваме и нарязваме тиквичките на шайби.Объркваме с нарязания пресен лук,нарязан чесън,чер пипер,сол и мазнина.Запичаме във фурна.
Прехвърляме в малка тавичка.Заливаме със яйчната смес.Запичаме до порозовяване.
Може да се сервира с подлучен млечен сос.
Разбиваме 3бр. яйца с 1 1/2ч.ч. кисело мляко.
Идеята от тук
За един нов живот
Днес моята кръщелница се сдоби с едно прекрасно бебче/момиче/.Това е повода да направя Медовик за 1час на Селма.
Да бъде здрава ,щастлива и живота и да е сладък като меда в тази торта.
Обичам ви!
Продукти:
2 яйца
1к.ч. захар
100 г краве масло
11 /4 ч.ч. брашно
3 с.л. мед
1 ч.л. сода бикарбонат
за крема:
300гр. заквасена сметана
300мл прясно мляко
1п.крем без варене на д-р Йоткер
1к.ч. захар
100гр. сушени сливи без костилка
2с.л. коняк
1к.л. ванилия
Приготвяне:
Смесваме 3с.л. мед с 1 ч.л. сода бикарбонат и варим на тих огън около 2-3мин.,докато придобие кехлибарен цвят.Оттегляме сместа от огъня и прибавяме 100гр. краве масло.Бъркаме докато се разтопи.Разбиваме 2бр. яйца с 1к.ч. захар и прибавяме към сместа.Поръсваме с 1 1/4ч.ч. брашно.Разбъркваме до получаването на хомогенна смес.
Застиламе тавичка с хартия за печене и прехвърляме сместа.
Печем в загрята фурна.
Приготвяне на крема:
Приготвяме крема без варене според указанията на опаковката.Объркваме с 300гр. заквасена сметана и 1к.л. ванилия.Разделяме крема на две.В едната половина слагаме нарязани сушени сливи,предварително поръсени с 2с.л. коняк.
Покриваме блата с крема със сливи и отгоре шприцоваме останалия крем.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Тортата е с диаметър 20см.
Предложението е на Селма.
Да бъде здрава ,щастлива и живота и да е сладък като меда в тази торта.
Обичам ви!
Продукти:
2 яйца
1к.ч. захар
100 г краве масло
11 /4 ч.ч. брашно
3 с.л. мед
1 ч.л. сода бикарбонат
за крема:
300гр. заквасена сметана
300мл прясно мляко
1п.крем без варене на д-р Йоткер
1к.ч. захар
100гр. сушени сливи без костилка
2с.л. коняк
1к.л. ванилия
Приготвяне:
Смесваме 3с.л. мед с 1 ч.л. сода бикарбонат и варим на тих огън около 2-3мин.,докато придобие кехлибарен цвят.Оттегляме сместа от огъня и прибавяме 100гр. краве масло.Бъркаме докато се разтопи.Разбиваме 2бр. яйца с 1к.ч. захар и прибавяме към сместа.Поръсваме с 1 1/4ч.ч. брашно.Разбъркваме до получаването на хомогенна смес.
Застиламе тавичка с хартия за печене и прехвърляме сместа.
Печем в загрята фурна.
Приготвяне на крема:
Приготвяме крема без варене според указанията на опаковката.Объркваме с 300гр. заквасена сметана и 1к.л. ванилия.Разделяме крема на две.В едната половина слагаме нарязани сушени сливи,предварително поръсени с 2с.л. коняк.
Покриваме блата с крема със сливи и отгоре шприцоваме останалия крем.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Тортата е с диаметър 20см.
Предложението е на Селма.
Млечни ръжени питки с тиквено семе
Продукти:
200мл прясно мляко
70мл вода
50мл растителна мазнина
1 1/2ч.ч. ръжено брашно
2ч.ч.типово брашно
1/2к.ч. смлени тиквени семки
1к.л. захар
1ч.л. сол
1 1/2ч.л. суха мая
1жълтък и няколко капки зехтин за намазване
тиквено семе за поръсване
Приготвяне:
В купа слагаме 200мл прясно мляко,70мл вода,50мл растителна мазнина,1ч.ч. типово брашно,1к.л. захар,1ч.л. сол и 1 1/2ч.л. суха мая.Объркваме добре и оставяме да удвои обема си.Прибавяме 1 1/2ч.ч. ръжено брашно,1ч.ч. типово брашно и замесваме тесто.Покриваме със свежо фолио и оставяме 15-20мин. да се отпусне.Оформяме питки.
Намазваме с разбит с няколко капки зехтин жълтък.Поръсваме с тиквено семе.Оставяме да втаса докато удвои обема си.Печем в загрята фурна.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Публикации (Atom)