23 март 2011

Яйца по панагюрски

Продукти:

10 яйца
1к.кисело мляко
200 гр. натрошено краве сирене
3 с. л. оцет
4-5бр. бахар
3 ск. чесън
2 ч. л. червен пипер
2с.л. краве масло

Приготвяне:

Възвираме вода и добавяме оцет и бахар.Намаляваме на по-малка степен котлона.Счупваме яйцата едно по едно ниско над водата.Варим докато се стегнат.Изваждаме с решетъчна лъжица. Нарязваме чесъна на ситно и притискаме с нож.Объркваме с кисело мляко,натрошено сирене и сол. Заливаме яйцата. Запържваме маслото с червения пипер и поръсваме яйцата отгоре.

5 коментара:

pep-4o каза...

Как ми даваш чудесна идея за вечеря!
Ще ми е интересно да пробвам аромата с бахара.
Поздрави, Нанита и хубава съботна вечер!

Federica Simoni каза...

deve essere buonissimo!!!!!!!buon w.e.!ciao!

Rayna каза...

любимите ми!
довечера още ще направя

The witch каза...

Това е едно от любимите ястия на моята половинка.
Бях забравила за тези яйца. Благодаря, че ми напомни за рецептата.
Успешна нова седмица, Nanita!

Nanita каза...

У дома са любими,но по някакви причини не бях ги правила известо време.Затова пък в последните десетина дни два пъти хапвахме яйца по панагюрски.
Спорна и усмихната пролетна седмица!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB