11 април 2011

Вита баница със спанак и пресен лук


Продукти:

1пакет кори на сач
600гр. спанак/измит и нарязан/
5-6стръка пресен лук/нарязан/
3яйца
250гр. натрошено сирене
50мл растителна мазнина
сол

за заливката:

2бр. яйца
50мл растителна мазнина
1к.ч. кисело мляко
1/2ч.л. хлебна сода
200мл вода
сол

1пакетче меко краве масло/от 125гр.

Приготвяне:

Запържваме в малко мазнина нарязания лук.Прибавяме нарязания спанак и сотираме леко.Разбъркваме 3бр. яйца с 250гр. натрошено сирене,50мл растителна мазнина и сол.Прибавяме към спанака и объркваме.
Разтопяваме половината от кравето масло.
Намазваме първата кора с него.Разпределяме 1/3 от плънката и завиваме на руло.Слагаме единия край в средата на тавата и завиваме.По същия начин приготвяме и останалите кори.
Намазваме баницата с останалото масло с помощта на четка.
Слагаме в загрята фурна и печем до леко порозовяване.
Разбиваме 2бр. яйца с 50мл растителна мазнина.Объркваме 1к.ч. кисело мляко с 1/2ч.л. хлебна сода и 200мл вода.Прибавяме към яйцата и объркваме.С лъжица разпределяме заливката върху баницата.
Печем до готовност.Поръсваме с вода.Покриваме с кърпа и обръщаме върху по голяма тава.
Оставяме така около 20мин.

6 коментара:

Dani каза...

Нанита, много вкусно предложение ;)
Ще опитам на всяка цена!
Поздрави!

Nanita каза...

Дано ти хареса Дани!
Вкусна и усмихната седмица!

di_ani каза...

Нанита,
много ми допада тази баница -
обичам спанак, а правя и баница с лук.
Ще опитам твоята комбинация.
Поздрав и усмивки, Диана

Dani каза...

Нанита, стана прекрасна :)
Благодаря за вкусната рецепта!

Nanita каза...

Благодаря ти Дани!Радвам се,че се се харесала!
Усмихнат и вкусен уикенд!

Nanita каза...

Diani,у дома се хареса.Надявам се и вие да я одобрите.Спорна и вкусна седмица!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB