Продукти:
4бр. пилешки филета или пържола от бутче
50гр. топено сирене
50мл растителна мазнина
2с.л. магданоз нарязан на ситно
1 1/2с.л. галета
сока от 1лимон
няколко пера от пресен лук нарязани на ситно
чер пипер
сол
Приготвяне:
Измиваме и подсушаваме пилешките филета.
С помощта на лъжица "размиваме" топеното сирене с растителна мазнина.Прибавяме сока от 1лимон,няколко пера от пресен лук нарязани на ситно,чер пипер,сол и 1 1/2с.л. галета.Объркваме добре.Всяко филе потапяме в лимоновата марината и нареждаме в тавичка.
Печем в загрята фурна до зачервяване.
Поднасяме с гарнитура според сезона.
Broccoli Cheese Balls
Преди 1 час
2 коментара:
Нанита, изглеждат много вкусни и ароматни, особено с лимоновия вкус! :) Много обичам такива лесни пилешки рецепти!
Поздрави и хубава седмица!
Благодаря ти за хубавите думи!Аз също съм привърженичка на такива ястия.Хубавото е,че може да се експериментира с подправките и всеки път вкуса е различен.
Хубава вечер!
Публикуване на коментар