07 май 2011
Пълнен патладжан
Продукти:
3бр. патладжани
1бр. домат нарязан
2-3стр. пресен лук
1бр. пилешко филе/печено или пушено/
1к.ч. маслини нарязани
1ч.ч. сирене
2бр. яйце
1ч.ч. бира
2скл. чесън нарязани
1к.ч. нарязан магданоз
чер пипер
сол
Приготвяне:
Измиваме патладжаните.Изрязваме капаче във форма на капка.Издълбаваме с лъжичка месестата част и нарязваме на ситно.Посоляваме и заливаме с 1ч.ч. бира.Оставяме за около 30мин.
Измиваме и обтриваме със сол издълбаните патладжани.Напълваме с вода и оставяме за 30мин.
Изсипваме водата,измиваме патладжаните и нареждаме в подмазана тавичка.
Слагаме в сгорещена фурна за да омекнат.
Запържваме нарязания лук.Отцеждаме от бирата парченцата патладжан и прибавяме към него.Слагаме и нарязания домат.Запържваме до омекване на патладжаните.слагаме нарязания на ситно чесън за около 2минути и оттегляме от котлона.Прибавяме нарязананото пилешко месо,1ч.ч. натрошено сирене,1к.ч. нарязани маслини,1к.ч.магданоз,2скл. чесън,1к.л. риган и сол.Добавяме 2бр. разбити яйца и объркваме сместта.
С тази смес пълним патладжаните и връщаме отново във фурната.
Печем до готовност.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Нанита, много обичам патладжани, а твоите са направо превъзходни!
Поздрави и приятен уикенд!
Прекрасна рецепта ! Благодаря !
Публикуване на коментар