23 март 2011

Яйца по панагюрски

Продукти:

10 яйца
1к.кисело мляко
200 гр. натрошено краве сирене
3 с. л. оцет
4-5бр. бахар
3 ск. чесън
2 ч. л. червен пипер
2с.л. краве масло

Приготвяне:

Възвираме вода и добавяме оцет и бахар.Намаляваме на по-малка степен котлона.Счупваме яйцата едно по едно ниско над водата.Варим докато се стегнат.Изваждаме с решетъчна лъжица. Нарязваме чесъна на ситно и притискаме с нож.Объркваме с кисело мляко,натрошено сирене и сол. Заливаме яйцата. Запържваме маслото с червения пипер и поръсваме яйцата отгоре.

Чеснова разядка с извара

Продукти:
500гр. извара или крема сирене
150мл растителна мазнина
1/2к.ч. галета
1малка глава лук/настъргана/
3скл. счукан чесън
чер пипер
сол

Приготвяне:

Слагаме галета в кафена чашка и заливаме с вода /един пръст над галетата/ и разбъркваме.
Разбиваме изварата с миксер,като постепенно добавяме растителна мазнина докато се усвои.
Прибавяме настърган лук,галета,чер пипер и сол.Объркваме и прибираме в хладилник да се стегне.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB