29 април 2011

Mъфини с карамелизирани ябълки и стафиди

Продукти:

за карамелизираните ябълки:

1 1/2ч.ч. нарязани на малки кубчета ябълки
1к.ч. захар
1с.л. вода
30мл течна сметана
1шепа стафиди
1/2к.л. канела
1/4к.л. индийско орехче

за мъфините:

2бр. яйца/110мл/
60мл растителна мазнина
100мл прясно мляко
2ч.ч. брашно
1 1/2ч.л. бакпулвер
1к.л. канела
щипка карамфил

Приготвяне:

В дебелостенен дълбок тиган слагаме 1к.ч.захар и 1с.л. вода.Загряваме докато сместа леко покафенее.Прибавяме нарязаните на малки кубчета ябълки и оставяме докато леко омекнат,като леко разбъркваме.Добавяме 30мл течна сметана.Трябва да се получи карамелов сос с еднородна консистенция.Поръсваме с 1/2к.л. канела и 1/4к.л. индийско орехче.Оттегляме от котлона и изсипваме стафидите при карамелизираните ябълки.Объркваме и оставяме да се охладят.
Смесваме 2бр. яйца/110мл/,60мл растителна мазнина и 100мл прясно мляко.Разбъркваме леко.В купа объркваме 2ч.ч. брашно,2ч.л. бакпулвер,1к.л. канела и щипка карамфил.
Прибавяме към течните съставки и объркваме.
Разпределяме във форми за мъфини.
Върху тестото слагаме по една лъжичка от карамелената смес.С помощта на клечица разделяме парченцата ябълки.
Печем в загрята фурна докато по клечка бучната в тестото остане суха.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Форми за мъфини с вместимост 70мл.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB