Продукти:
3бр. средно големи тиквички
2бр. яйца
1к.ч. царевично брашно
2стр. пресен лук нарязан на ситно
1скл. счукан чесън
риган
сол
150гр. топено сирене
1ч.ч. настърган кашкавал
Приготвяне:
Измиваме и разрязваме тиквичките по дължина на четири.Нареждаме в подмазана с мазнина тавичка,посоляваме и печем до омекване.
Прехвърляме в блендер и смиламе.
Добавяме 2бр. яйца,1к.ч. царевично брашно,2стр. пресен лук нарязан на ситно,1скл. счукан чесън ,риган ,сол и объркваме.
Намазняваме тавичка /с диаметър 24см./ и прехвърляме сместа в нея .Подравняваме.Печем в силно загрята фурна до леко зачервяване.
Нареждаме резени топено сирене,поръсваме с настърган кашкавал,риган и запичаме.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Идеята от тук
18 юни 2012
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
7 коментара:
Чудесна рецепта, бърза и лесна. Сега в сезона на тиквичките, при това изобилие, няма начин да не я направя. Благодаря за рецептата!
Прекрасно предложение!Ще се възползвам от идеята,за която благодаря:)!
Нанита, рецептата ми "звучи" много вкусно и ароматно. Записвам си я и щ6е ти пиша слез опита.
До скоро!
The witch,надявам се да споделиш резултата.
Милена,Кати,благодаря ви за посещението!Сред изобилието от тиквички,все се опитвам да ги пласирам по различен вид за консумация.Дано ви се хареса това предложение!
Хубава вечер!
Нанита, снощи приготвих тази рецепта. Блатът се получи изключително ароматен и вкусен, но с кремообразна консистенция. Така ли трябва да се получи?
Като малка се бях отвратила от тиквички, но напоследък ги преоткривам като вкус! Готино!
The witch,аз малко го попрепекох и беше стегнат.Надявам се да се е харесала у дома!Поздрави!
Виолета,благодаря за посещението!
Публикуване на коментар