Продукти:
4бр. филе от скумрия
4с.л. соев сос
4с.л. зехтин
сока от 1/2 лимон
1ч.л. кимион
2 ч.л. кориандър, натрошени
1ч.л. куркума
за картофената салата:
0.500кг картофи
4стр. пресен лук, нарязан на ситно
1 лимон, изцеден
3 супени лъжици зехтин
1 връзка магданоз нарязан на ситно
Приготвяне:
Измиваме рибните филета и нарязваме напречно.
Смесваме 4с.л. соев сос,4с.л. зехтин,сока от 1/2 лимон ,1ч.л. кимион, 2 ч.л. кориандър и 1ч.л. куркума.Намазваме филетата и оставяме в хладилник за няколко часа/при мен 12ч./.
Подмазваме тавичка с мазнина и нареждаме рибата.Печем в загрята фурна до зачервяване./На скара също би се получило добре/.
Сваряваме картофите,обелваме и нарязваме на едро.
Смесваме 4стр. пресен лук нарязан на ситно,1 лимон изцеден,3 с.л.зехтин и 1 връзка магданоз нарязан на ситно.Объркваме и заливаме картофите.Сервираме като гарнитура на печената скумрия.
Идеята е от тук.
27 юни 2012
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар