200гр. бисквити без захар
250гр меко краве масло
1п. пудинг ванилия
400мл прясно мляко
140гр.натурален шоколад/ без захар
2с.л.какао
40мл течна стевия
400гр. заквасена сметана
1ч.ч. натрошени печени орехи
100гр. червени боровинки
1с.л. ром
40мл течна стевия
400гр. заквасена сметана
1ч.ч. натрошени печени орехи
100гр. червени боровинки
1с.л. ром
Приготвяне:
Сваряваме пудинга според указанията на опаковката без да добавяме захар.Изсипваме в плитък съд и периодично разбъркваме докато се охлади.
Разтопяваме 140гр.шоколад без захар на водна баня.
Разбиваме с миксер 250гр.меко краве масло до побеляване.Прибавяме на части разтопения шоколад,2с.л. какао и охладения пудинг.
Добавяме 40мл течна стевия и 1с.л. ром и отново разбиваме.
Разбиваме с миксер 400гр.заквасена сметана и внимателно объркваме с останалия крем.
Натрошаваме бисквитите и прибавяме към крема.Объркваме добре.
Добавяме 1ч.ч. натрошени печени орехи и 100гр.сушени червени боровинки.Отново объркваме.
Изсипваме във форма с откопчаващ ринг с диаметър 22см.
Подравняваме и прибираме в хладилник.Престоява 10-12часа.
Разтопяваме 60 гр тъмен шоколад на водна баня.Върху хартия за печене с помощта на малка лъжичка слагаме разтопения шоколад/колкото бобено зърно и разстиламе.Оставяме да се стегне.
Отлепяме от хартията и нареждаме върху тортата.Поръсваме и няколко боровинки.
Разтопяваме 60 гр тъмен шоколад на водна баня.Върху хартия за печене с помощта на малка лъжичка слагаме разтопения шоколад/колкото бобено зърно и разстиламе.Оставяме да се стегне.
Отлепяме от хартията и нареждаме върху тортата.Поръсваме и няколко боровинки.
0 коментара:
Публикуване на коментар