01 декември 2015

Бутер руло с локум и орехи

Вкусно локумено руло от Йоли
Продукти:

400гр. многолистно тесто
1/2к. локум
1/4ч.ч.орехи
1с.л. нишесте
1белтък
3с.л. захар

Приготвяне:

Нарязваме локума на малки парченца и овалваме със нишестето.Начупваме орехите.Разточваме  листа с бутер тесто.Нарязваме на шест еднакви части.Поръсваме с локум и орехи.Завиваме и поставяме в тава върху хартия за печене.Мястото където се съединяват трябва да е отдолу..За да не се отвори може да намажете със разбит жълтък.Намазваме отгоре с разбит белтък и поръсваме със захар.Включваме фурната на 250 градуса.
След като загрее намаляме на  220 градуса и печем  до порозовяване.

Допълнение....може да смелите на дребно няколко ореха и да ги смесите със захарта.
С тази смес ще поръсите рулото.

При мен се получиха шест броя.


Къри грах с тофу

 Продукти:

120гр. тофу
1консерва грах/600гр./
2гл. червен  лук нарязан на филийки
1ч.ч. моркови нарязани на кубчета
1ч.ч. замразена царевица
1с.л. червен пипер
1. консерва  домати
3-4скл. чесън
1к.ч. нарязан магданоз
1/2ч.л. захар
1ч.л.къри
чер пипер
сол

Приготвяне:
Нарязваме лука и морковите.Загряваме мазнина  и слагаме да се запържат.Прибавяме 3-4скл. чесън ,1с.л. червен пипер и разбъркваме.Изсипваме  една консерва целе белени  домати и 1/2ч.л. захар.Оставяме да ври докато остане почти на мазнина.Поръсваме с 1ч.л.къри,чер пипер и сол.Добавяме 1консерва грах/измит и отцеден./ и 1ч.ч. замразена царевица.Оставяме да се готви още десетина минути.Прехвърляме ястието в тавичка.Поръсваме със 120гр. нарязано на малки парченца тофу и запичаме.При поднасяне поръсваме с магданоз

Бухти


Продукти:

1бр. яйце                                                             
3/4 ч.ч. кисело мляко                                          
11/2ч.ч.брашно                                                     
1с.л.бакпулвер
2с.л. олио
1/3ч.л. сол

Приготвяне:

В купа слагаме 1 1/2ч.ч. бяло брашно,1с.л. бакпулвер и 1/4ч.л. сол.Правим кладенче.Смесваме 1бр. яйце,3/4ч.ч. кисело мляко и 2с.л. олио.Изсипваме в кладенчето и объркваме добре.
С помощта на малка лъжичка/за кафе/ вземаме от сместа и пускаме в  загрята мазнина на степен 3-4 от 6.Пържим от двете страни.Изваждаме и нареждаме  върху кухненска хартия да се отцеди мазнината.
Ако е необходимо след изпържването на половината от сместа доливаме още малко мазнина.

1ч.ч.=250мл

Пържа в малка тенджерка.Мазнината в нея трябва да е около 1см -1 1/2см.
Мазнината не трябва да е много гореща за да е останат вътре сурови,ако пък не е достатъчно загряла ще поемат повече мазнина.Пробва се в началото 2-3броя  и според резултата се регулира степента на загряване.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB