03 януари 2016

Картофени питки с пълнозърнесто брашно

Продукти:

за закваската:

1/2кубче жива мая
1/2ч.ч.прясно мляко
1/4ч.ч.брашно
щипка захар

1бр. яйце
1/2ч.ч. прясно мляко
1ч.ч. настъргани сварени картофи
1/2ч.ч. настъргана Гауда
1 3/4ч.ч. бяло брашно
2ч.ч. пълнозърнесто брашно
1/2ч.л.сол

40гр.разтопено краве масло за намазване
100гр. натрошено сирене за поръсване
1бр. яйце за намазване.

Приготвяне:

В купичка смесваме продуктите за закваската и разбъркваме.Оставяме да шупне докато удвои обема си.
Разбъркваме 1бр. яйце с 1/2ч.ч. прясно мляко, 1ч.ч. настъргани картофи и 1/2ч.ч. настъргана Гауда.
Изсипваме в купа,където сме смесили 1 1/2ч.ч. бяло брашно,2ч.ч. пълнозърнесто брашно и 1/2ч.л. сол.
Замесваме тесто.
Разделяме на две.Всяка кора разточваме във форма на правоъгълник с размери 30см. на 20 см.
Намазваме първата кора с разтопено краве масло.Поръсваме със сирене.Поставяме втората кора.Нарязваме на ленти със ширина два сантиметра.Всяка лента усукваме и после събираме срещуположните краища отдолу.Нареждаме в тава върху хартия за печене.Оставяме да втаса.Намазваме с разбито яйце. Печем в загрята фурна.

1ч.ч.=250мл

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB