17 януари 2016

Шакшука- яйца по арабски



Продукти:

8 бр.яйца
3 бр.печени червени чушки
2бр.чорбаджийски чушки
1  голяма глава кромид лук
3-4 скилидки чесън
700гр.консерва от белени домати
1-2 щипки кимион
1щипки куркума
1 ч.л. сладък червен пипер
сол на вкус
черен пипер
растителна мазнина
натрошено сирене
магданозза поръсване

Приготвяне:

Нарязваме лука и доматите от консервата.
Запържваме чорбаджийски чушки с лука и когато омекнат, добавяме 1ч.л. сладък червен пипер.После прибавяме чесъна и доматите.След около 15мин. добавяме и нарязания печен пипер.
Оставяме да къкри докато почти остане на мазнина.
Поръсваме с 1-2 щипки кимион,1щипка куркума,черен пипер и сол на вкус.
Чукваме внимателно яйцата, така че да не се спука жълтъка, покриваме  с капак и ги оставяме да се сготвят.
Сервираме с натрошено сирене поръсени  пресен магданоз по желание.
РЕЦЕПТАТА ОТ ТУК


2 коментара:

Dani каза...

Нанита, напомняш ми какво да правя с печените си чушки :)
Хубава неделя от мен!

Nanita каза...

Дани,получи се чудесно на вкус.Усмихнат ден ти желая!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB