20 февруари 2016

Торта с рула и лек пудингов крем

Продукти:

2бр. рула Севън дейс с какао
1 голям банан нарязан на тънки филийки
1 консерва Сгущенка или карамелов сос

 за крема:

2бр. пудинг ванилия на д-р Йоткер
700мл прясно мляко плюс 100мл за разтваряне на пудинга
3/4ч.ч. захар/по желание може и повече
1ч.ч. заквасена сметана
1ч.ч. течна сладкарска сметана
1п. захар с ром
2п. желатин
100мл вода


шоколад за поръсване.

Приготвяне:

Разбъркваме 2 п..пудинг ванилия с 100мл прясно мляко.
Ако е необходимо прецеждаме за да няма бучки.Възвираме 700мл прясно мляко. с необходимото количество захар.Изсипваме разтвореното нишесте в него и бъркаме енергично до получаването на гъст крем.Оттегляме от котлона.Разстиламе върху метален поднос и покриваме със свежо фолио.Оставяме да изстине.
Разтваряме желатина със 100мл вода.Слагаме на водна баня да се разтопи.
Изсипваме 1/3 от пудинговия крем в купа.Прибавяме желатина при непрекъснато бъркане,като го изсипване на тънка струйка върху бъркалките на миксера.След това объркваме с останалия крем.
Разбиваме заквасената сметана и течната сметана поотделно.Прибавяме първо заквасената сметана към пудинга и после разбитата течна сметана.Оставяме настрана.
Нарязваме рулата на тънки парченца.Първо покриваме дъното на форма за торта с откопчаващ се ринг/20-22см/.Останалите парчета разрязваме на две и оформяме борд.
Намазваме дъното на  тортата със сгущенка.Нареждаме филийки банан отгоре.След това изсипваме крема.Подравняваме.Прибираме в хладилник да се стегне.
Поръсваме настърган шоколад.

1ч.ч. =250мл

Пиле лютика

Продукти:

500-600гр пилешко месо 
6-7печени червени чушки 
1 люта чушка
400 г домати на кубчета (от консерва)
2 глави лук
1/2 връзка магданоз
30 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Измиваме пилето и овкусяваме със чер пипер и сол.Запържваме от всички страни до златисто.
Нарязваме лука  и чушките на много ситно,а печения пипер на широки ивици.Прибавят се към пилешкото месо.Запържват се заедно с месото.След това се прибавят доматите,около 1ч.ч. вода,чер пипер,половината от магданоза  и сол.Разбъркваме.Покриваме с капак и оставяме да се задуши докато месото  се сготви.
Поднасяме поръсено с магданоз.


Рецептата от тук
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB