20 юни 2009

Пилешки руладини с тиквички





Продукти:

6бр. пилешки филета
2ч.ч. настъргани тиквички
1/2к.ч нарязан пресен лук
1бр. яйце
1к.ч. извара
1скл. счукан чесън
щипка чер пипер и босилек
1/2к.л. сол

за маринатата:

1с.л. майонеза
1кофичка кисело мляко от 500гр.
1ч.ч. бира
1с.л. босилек
1к.л. сол

Продуктите за маринатата се смесват в последователността на написване

Приготвяне:

Задушаваме тиквичките,докато омекнат.Прибавяме пресния лук и разбитото яйце.Объркваме леко и оттегляме съда настрани.Когато сместа изстине прибавяме изварата,счукания чесън и солта.Объркваме много добре.
Измитите филета срязваме почти до края на две.Отваряме,слагаме свежо фолио и начукваме.Поръсваме със сол и черен пипер.Намазваме дебело със сместа почти до края на филето и завиваме.Забучваме със клечки,за да не се отворят.Нареждаме в тавичка и заливаме със маринатата.Печем в гореща фурна до порозовяване на филетата.Преди да сервираме изваждаме клечките.

19 юни 2009

Шоколадови мъфини с банани




Продукти:

1бр.яйце
100мл. разтопено краве масло
100мл. течна сметана
100гр. настърган шоколад
1ч.ч. захар
1к.ч. овесени ядки
11/2ч.ч. брашно
1ч.л. ванилия
1п. бакпулвер
2ч.ч. банани

Приготвяне:

Затопляме течната сметана и прибавяме шоколада.Бъркаме лекичко докато шоколада се разтопи.Сместа не трябва да завира.Разбиваме яйцето и прибавяме към него изстиналата шоколадова смес,нарязаните на малки кубчета банани и разтопеното масло.В друга купа объркваме брашното,овесените ядки,ванилията и бакпулвера.Прибавяме сухите съставки към мокрите и объркваме добре.
Разпределяме във намазнените предварително форми.
Печем в предварително загрята фурна на средна скара.Проверяваме с дървена клечка за готовност, трябва да излезе суха.Когато са изпечени ,изчакваме 20-30 мин.и тогава ги изваждаме от формите.


1ч.ч.=200мл
1к.ч.=120мл
Рецептата е за 12бр. мъфини
За да не залепват мъфините формата трябва да е топла,когато разпределяме сместа.

Тиквички с извара на фурна



Продукти:

1кг. тиквички нарязан на кръгчета
1ч.ч. нарязан пресен лук
1ч.ч. бейби морковчета
1бр.зелен пипер нарязан на шайби
1к.ч. нарязан копър
1к.ч. магданоз
3бр.яйца
1ч.ч. прясно мляко
1ч.ч. извара /сирене/
1к.к. сол
2скл. счукан чесън
1бр. домат нарязан на шайби
растителна мазнина

Приготвяне:

Загряваме мазнината в тавичката.През това време в купа объркваме нарязаните тиквички,пресния лук,пипера, морковчетата,счукания чесън,магданоза и половината копър.Изсипваме в тавичката и нареждаме шайбите домати върху тях.Запичаме докато омекнат зеленчуците.Разбъркваме изварата с яйцата.Добавяме прясното мляко,останалия копър и посоляваме.Заливаме тиквичките и печем до порозовяване.

17 юни 2009

Кюфтенца със зеленчуци в сметанов сос



Продукти:

500гр. мляно месо
3с.л. галета
1к.ч. ориз
1к.ч. нарязан пресен лук/праз/
1ч.ч. нарязан пресен лук за соса
1к.ч. нарязан магданоз
1кутийка сметана за готвене/200мл/
1ч.ч. нарязан на кръгчета зелен пипер
1ч.ч. бейби морковчета
1к.ч. нарязани гъби
растителна мазнина
1с.л. босилек
чер пипер
1ч.л. сол


Приготвяне:

Омесваме каймата с галетата,една кафена чашка пресен лук,половината от ориза и малко чер пипер.Овалваме в брашно и оставяме в хладилника за около 30мин.В това време леко задушаваме пресния лук и гъбите.Добавяме сметаната и лекичко объркваме.Заливаме с около 700-800мл гореща вода.Пускаме кюфтенцата едно по едно.Когато леко побелеят прехвърляме в тавичка.Добавяме морковите и зеления пипер.Ако е необходимо добавяме още гореща вода,колкото леко да покрие кюфтенцата.След около 10-15мин прибавяме остатъка от ориза.Поръсваме с подправките и печем до готовност.

Summer Smile Award

От награда


Днес получих една чудна награда от Sweet kingdom,. и от Dimitrana S. Благодаря ви за тази прекрасна награда!

От своя страна бих искала да предложа тази награда на на следните блогове:




My cooking creations

NINA
Federica,
Didona
Щъркелово гнездо,
Flor
Leo Flori
Laura's blog
Laura Adamache
Ala's Cooking

Изпращам на всички слънчеви усмивки!










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB