01 април 2011

Шоколадови мъфини с конфитюр и шоколадов чипс


Продукти:

2бр. яйца/120мл/
170мл прясно мляко
70мл растителна мазнина
3/4ч.ч. захар
2ч.ч. брашно
1п. пшеничено нишесте/60гр./
1п. какао/40гр./
1п. бакпулвер
1к.л. ванилия
1к.ч.шоколадов чипс

конфитюр от печени сини сливи или ягоди

Приготвяне:

Разбъркваме с баркалка течните съставки.В купа смесваме 3/4ч.ч. захар,2ч.ч. брашно,1п. бакпулвер,1п. пшеничено нишесте,1п. какао и 1к.л. ванилия.Прибавяме сухите съставки към мокрите и объркваме.
Разпределяме във формички за мъфини.Набучваме по 4-5бр.шоколадов чипс. В редата слагаме по една лъжичка конфитюр/от печени сини сливи или ягоди/.
Печем в загрята фурна докато по клечка бучната в тестото остане суха.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Форми за мъфини с вместимост 70мл.

31 март 2011

Гъби с ориз,грах и царевица


Продукти:

500гр. гъби
1ч.ч. нарязан пресен лук или праз
1к.ч. царевица
1к.ч. грах
2к.ч. ориз
1с.л.лимонов сок
1с.л. магданоз
растителна мазнина
чер пипер
сол

Приготвяне:

Измиваме ориза и заливаме с вода.Оставяме да престои около 10-15мин. в нея.Измиваме под течаща вода и оставяме да се отцеди.
Измиваме и нарязваме гъбите на ивици.Оставяме да се отцедят или попиваме водата с домакинска хартия.
Запържваме пресния лук и прибавяме нарязаните гъби.Поръсваме с 1с.л. лимонов сок и объркваме.Оставяме да се запържат докато крайчетата им леко покафенеят.Прибавяме 1к.ч. царевица и 1к.ч. грах.Разбъркваме и изсипваме в купа.
Запържваме в растителна мазнина ориза докато побелее.Изсипваме при зеленчуците.Добавяме магданоз.Поръсваме с чер пипер и сол.Объркваме добре и прехвърляме в тавичка.Заливаме с горещ 5 1/2к.ч./550мл/зеленчуков или гъбен бульон.
Печем с силно загрята фурна.

1к.ч.=100мл

30 март 2011

Печено пиле


Продукти:

1бр. охладено пиле/1,500кг/
4-5с.л. соев сос
3-4с.л. зехтин
1с.л. босилек
1с.л.мащерка
1к.л. червен пипер
3скл.счукан чесън
сока от половин лимон
чер пипер
сол
половин лимон

Приготвяне:

Измиваме пилето и оставяме да се отцеди от водата.Смесваме горе описаните продукти и обтриваме пилето отвън и отвътре.Слагаме половин лимон във вътрешноста.
Приготвяме плик за печене според описанието на опаковката.Слагаме пилето в него и завързваме.
Плика поставяме в тавичка с малко вода.
Печем до зачервяване.

29 март 2011

Пикантна салата с извара

Приготвяне:

250 гр. извара
2 с.л. с връх заквасена сметана
3 с.л. кисело мляко
2 сварени жълтъка
3 с.л. зехтин
3 ск. пресован чесън
1стък пресен лук нарязан на ситно
щипка черен пипер
сол


Приготвяне:

Смесваме всички продукти в описаната последователност.
Подходящо е и поднесено с препечена филийка.

Идеята за тази салата е от тук.

Мъфини с кокос и шоколад


Продукти:

3бр. белтъци/120мл/
1к.ч. безсолна извара или крема сирене
1к.ч. захар
15мл растителна мазнина
15мл коняк
1ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
1к.л. ванилия
1к.ч. кокосови стърготини
1к.ч. начупен натурален шоколад

Приготвяне:

Разбиваме 1к.ч. безсолна извара с 1к.ч. захар.Прибавяме при непрекъснато бъркане един по един 3бр белтъци,15мл растителна мазнина и 15мл коняк.
В купа объркваме 1ч.ч. брашно с 1ч.л. бакпулвер и 1к.л. ванилия.Прибавяме към"мокрите"продукти и объркваме.
Добавяме 1к.ч. кокосови стърготини и 1к.ч. начупен натурален шоколад.
Разпределяме в предварително намазнени формички за мъфини.
Печем в загрята фурна докато по клечка бучната в тестото остане суха.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Рецептата е за 8бр. мъфини.
Форми за мъфини с вместимост 70мл.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB