От Кулинарен |
Необходими продукти:
1 пакет кори/ръчно точени/за баница
2 стръка праз
3 яйца
4-5 л.кисело мляко
1/2 кутийка майонеза Краси
400 г. сирене
олио, сол
Начин на приготвяне:
Празът се почиства, нарязва се на малки късчета .В малка тенджерка се сипва половин чаша вода и лъжица олио и се слага нарязания праз да се задуши.
Разбърква се сиренето, майонезата, киселото мляко, трите яйца и малко сол. Когато празът поизстине, добававяме сместта с яйцата и разбъркваме.Намазняваме дъното на тавата с малко олио.Кората се разстила.Напръсква с смес от олио и вода,след което се разстила плънката и се навива на руло.Прехвърля се в тавата,като се започва от средата да се навива в кръг.Последователно се навиват всички кори.Накрая баницата се поръсва отгоре със смес от олио и вода.Пече се на силна фурна/около 200-230 градуса/.След като е готова се поръсва с вода и се покрива с хартия и кърпа/да обиколи нивата/.
Много вкусна и сочна баница.
3 коментара:
Привет! Много харесах нещата, които си правила през годините, поздравления!
Бих искала да попитам защо слагаш вода върху корите за баница? По-горе казваш, че ги напръскваш с олио и вода. Аз напръсквам с вода след като се е изпекла баницата и я покривам с кърпа и найлон, за да омекне...
Здравей!Сърдечни благодарности за добрите думи!
Корите,които използавам за тази баница са ръчно точени/готови/.Те са малко по-плътни и за да стане баницата сочна се напръскват с вода.
Понякога ,ако са престояли няколко дни и са станали твърди ги потапям целите в такава смес.
Топъл и уютен уикенд!
Публикуване на коментар