22 декември 2008
Много какаово-шоколадов кекс
Продукти:
3 яйца
1 1/2 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 ванилия
2/3 ч. ч. олио
1 ч. ч. брашно/ако е необходимо се добавя още малко
до желаната гъстота на кексово тесто/
1 бакпулвер (или 1 с. л.)
100 г. натурално какао
100 г. натурален шоколад
3-4 с.л овесени ядки или орехи
5-6 начупени на дребно бисквити "Закуска" или обикновенни/бели/
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Разбиваме яйцата с миксер. Добавяме захарта/разбиваме до побеляване/,олиото, после млякото/прясно,кисело/. Най-накрая добавяме какаото,ванилията,брашното с бакпулвера,овесените ядки и начупените бисквити и шоколад. Разбъркваме хубаво и изсипваме в намаслена и набрашнена кексова форма или тава 30 см. Пече се в предварително загрята умерена фурна като се проверява с дървена клечка за зъби. Тя трябва да остане изцяло суха.
След като се изпече и изстине, се поръсва с пудра захар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар