22 декември 2008

Пиле с ориз по испански




Продукти:

50мл растителна мазнина
1кг пилешки гърди със кост /без кожа/
1 голяма глава лук/или праз/
1 голяма червена чушка
1 голяма зелена чушка
2 скилидки чесън
3 к.ч. ориз
2 бр нарязани на дребно домати
300 гр нарязани гъби
2бр. средно големи моркова
1к.ч царевица
2 с.л. нарязан магданоз
Куркума/по желание/
Къри
Черен пипер
Сол


Приготвяне:

Задушава се пилешкото месо, лука , чушките,доматите,морковите,гъбите и чесъна.Долива се гореща вода /10 к.ч./и се оставя да ври до готовност на пилето.Запържва се ориза и се слага в тавичка. Добавя се пилешкото месо и бульона със зеленчуците.Добавят се подправките според вкуса.Пече се до готовност.Съотношението между ориза и бульона е 1/3.
Наистина вкусно !
P.S. В оригиналната рецепта има пилешки бульон,но поради липсата му добавих вода към пилето и варих около 15мин.Добавих моркови и царевица.
Идеята за това ястие е на * *•● Диди ●•* * от форума на БГ-мама за което и благодаря!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB