Продукти:
1 пакет кори за баница/ръчно точени/
800 г спанак
250 г сирене
2бр. яйца
100 мл олио
1/2 кутийка майонеза "Краси"
сол
Приготвяне:
Пресният спанак се почиства, измива и нарязва.Задушава се и се отцежда добре.
Смесва се спанака с яйцата ,сиренето,солта и половината от олиото.
Върху всяка кора се поръсва от сместта и мазнината.
Първата кора се навива като охлюв и се нарежда в средата на намаслена тава.
По същия начин се приготвят и останалите кори, като се редуват в кръг около охлюва, без да се притискат много.
Отгоре се поръсва с вода и се намазва с майонезата.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 С докато се зачерви от всички страни.
След като е готова се завива с плътна хартия, а отгоре дебела кърпа за около 20 минути.
Нарязва се на парчета и се сервира.
22 декември 2008
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар