07 януари 2010
Шоколадови бонбони с тиква
Продукти:
1к.ч. пюре от тиква
1к.ч. едро смлени орехи
3/4ч.ч. смлени обикновени бисквити
1/2к.ч. стафиди
1к.л. канела
1/2к.л. ванилия
щипка кардамон
100гр. натурален шоколад или кувертюр
краве масло колкото бобено зърно
Приготвяне:
В купа смесваме пюре от тиква,орехи,бисквити и стафиди.Омесваме продуктите.Получаваме много твърда смес.Оформяме топчета.Покриваме със свежо фолио и прибираме в хладилник.
Разтопяваме шоколада и кравето масло на водна баня в плитък съд.Оттегляме от огъня.Със шпатула бъркаме във форма на цифрата "8".Когато започне да се втвърдява,връщаме за да разтопим отново.Отново оттегляме и бъркаме по същия начин.
Това се прави,за да няма мехурчета в шоколада и за да има гланц.
Изваждаме топчетата от хладилника.Бучваме с дървена клечка и потапяме в шоколада.Изчакваме да се отцеди и поставяме върху хартия за печене.След като се стегне прибираме в кутия.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Трайността на тези бонбони е около 2-3дни.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
1 коментара:
Нанита,
на такова изкушение трудно се устоява.
Страхотен финес и гланц на шоколада си получила,
поздравления, Диана
Публикуване на коментар