06 януари 2010

Пюре от тиква за сладкиши и бисквити




Продукти:

5ч.ч. настъргана тиква
1ч.ч. захар
1к.л. ванилия
1с.л. канела
1с.л. кандирани портокалови корички
1с.л. лимонов сок
щипка карамфил

орехи и стафиди по желание

Приготвяне:

Слагаме в тенджера настъргана тиква и поръсваме със захар.Покриваме с капак и оставяме на котлона докато тиквата пусне сока си/около 10-15мин./Махаме капака и оставяме да ври докато се изпари сока на тиквата.През цялото време периодично разбъркваме,за да не загори пюрето.Около 7-8мин. преди да е готово добавяме канела,ванилия,портокалови корички,лимонов сок и щипка карамфил.
Ако желаем добавяме орехи и стафиди.Още топло прехвърляме в бурканче и затваряме с капачка.Обръщаме бурканчето обратно и покриваме с кърпа.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

Така направено пюре съм съхранявала около месец в хладилник.

1 коментара:

Dimitrana S. каза...

Кандирани портокали и тиква - мхммм! Чудесна комбинация, с добавка на канела, лимонов сок и карамфил... празниците продължават :-)))

Сърдечни поздрави и :-) за теб, Нанита!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB