06 януари 2010
Пюре от тиква за сладкиши и бисквити
Продукти:
5ч.ч. настъргана тиква
1ч.ч. захар
1к.л. ванилия
1с.л. канела
1с.л. кандирани портокалови корички
1с.л. лимонов сок
щипка карамфил
орехи и стафиди по желание
Приготвяне:
Слагаме в тенджера настъргана тиква и поръсваме със захар.Покриваме с капак и оставяме на котлона докато тиквата пусне сока си/около 10-15мин./Махаме капака и оставяме да ври докато се изпари сока на тиквата.През цялото време периодично разбъркваме,за да не загори пюрето.Около 7-8мин. преди да е готово добавяме канела,ванилия,портокалови корички,лимонов сок и щипка карамфил.
Ако желаем добавяме орехи и стафиди.Още топло прехвърляме в бурканче и затваряме с капачка.Обръщаме бурканчето обратно и покриваме с кърпа.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Така направено пюре съм съхранявала около месец в хладилник.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
1 коментара:
Кандирани портокали и тиква - мхммм! Чудесна комбинация, с добавка на канела, лимонов сок и карамфил... празниците продължават :-)))
Сърдечни поздрави и :-) за теб, Нанита!
Публикуване на коментар