31 януари 2009

Кюфтета по чирпански



Продукти:

За кюфтетата:

500гр. кайма
1/4ч.ч ориз
1 бр.белтък
1ч.л.шарена сол
1ч.л.сол
магданоз
чер пипер
брашно

За соса:

1 стрък праз/малък/
1ч.ч пасирани домати/от консерва/
3-4бр. средно големи картофа
2 бр моркови
1/3ч.ч ориз
1 връзка магданоз
1с.л червен пипер
черен пипер
сол


Начин на приготвяне:
Приготвят се кюфтетата от гореописаните продукти и се овалват във брашно.Запържва праза,пасираните домати и накрая червения пипер. Налива се вряла вода около 1л. Щом заври, се пускат кюфтетата..След около 30-тина минути се добавят картофите и морковите.След около още 10 мин. се добавя и ориза.Ако е нужно се добавя още вряла вода,за да е сочно ястието.Когато той се свари се прибавят подправките и нарязания на ситно магданоз.Ястието се оставя да поври още 5 мин.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB