07 февруари 2009
Мусака с кайма и гъби
Необходими продукти:
0.500кг мляно месо
1кг картофи
300гр гъби
200гр моркови
300гр белени домати/консерва/
2бр лук
магданоз
растителна мазнина
сол
чер пипер
къри/да не е люто/
За бешамела:
1л прясно мляко
1бр яйчен жълтък
4с.л брашно /препълнени/
100мл растителна мазнина
За поръсване:
100г кашкавал
магданоз
Начин на приготвяне:
Каймата се омесва със 1 к.ч. вода.Лукът се нарязва на дребно и се задушава в част от мазнината.Прибавя каймата и се задушава около 15 мин.Когато се изпари водата, се прибавя червения пипер.Прибавят се последователно доматеното пюре,гъбите,морковите и картофите/нарязани на кубчета/.Ястието се залива с гореща вода и се пече във фурна, докато се запече.
След това се залива с бешамелов сос:
Жълтъка се разбива и към него се добавя топлото прясно мляко.Брашното се запържва със мазнината.Прибавя се млякото към брашното при непрекъснато бъркане,до получаването на кремообразна смес.Посолява се.
Поръсва се с настъргания кашкавал и нарязания на ситно магданоз, и отново се пече до зачервяване.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар