07 февруари 2009
Пълнен шаран с орехи
Продукти:
2-3кг. шаран
за плънката:
2 стръка праз нарязан на парченца
1 консерва белени домати
100 натрошени орехи
2-3 склидки чесън
1 връзка магданоз/нарязан/
чер пипер
сол
за маринатата:
1 1/2л вода
1с.л. оцет
1с.л. лимонов сок
няколко зърна бахар
1бр. голям лимон
Приготвяне:
Почистваме шарана от люспите,вътрешностите и измиваме добре.
Смесваме продуктите за марината и слагаме шарана в нея.Оставяме да престои около 8-10 часа.
Изваждаме от маринатата и осоляваме.
Запържваме праза и прибавяме нарязаните на кубчета домати.Прибавяме нарязания на дребно чесън,орехи,магданоз,чер пипер и сол.Пълним шарана и зашиваме или забождаме с клечки,за да не изтече плънката.Покриваме шарана с кръгчета лимон.Поставяме в намазнен плик за печене и печем във фурна.Около 15мин. преди да е готов шарана разрязваме плика и оставяме да се запече.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар