29 март 2009
Месна мусака със спанак и картофи
Продукти:
0.700гр.кайма
1кг картофи
0.400гр спанак
0.200гр бейби морковчета
1к.ч. лук/нарязан/
1ч.ч домати консерва или 2бр.пресни домати
0.150гр кашкавал
чер пипер
магданоз
сол
за бешамела:
3с.л.брашно
0.100мл растителна мазнина
2бр.жълтък
0.600мл. прясно мляко
1/3ч.л. сол
Приготвяне:
Омесваме каймата със малко вода.Това правим, за да се "пръсне" по-лесно.Задушаваме нарязания лук и настърганите домати.Прибавяме каймата и оставяме около 20мин. да се задуши и тя.Слагаме картофите,морковите и спанака.Слагаме подправките и разбъркваме добре.Изсипваме във тава,подравняваме,заливаме с гореща вода и слагаме да печем в гореща фурна.
През това време правим заливката.Разбиваме яйцата и добавяме прясното мляко.Запържваме брашното и при непрекъснато бъркане прибавяме млечната смес.Сместта се добавя на части,не наведнъж за да може по лено да се усвои.Трябва да се получи гладка кремообразна маса.Посоляваме.
Когато сместта във тавичката е готова,заливаме със заливката.Печем докато се получи лека розова коричка.Поръсваме със нарязан магданоз и кашкавал и запичаме отново.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар