29 април 2009
Фокача с маслини
Продукти:
3ч.ч. брашно
1ч.ч. топла вода
7гр. суха мая/1пакетче или 1/2 кубче прясна/
1к.ч. нарязани маслини
1к.ч. нарязан пресен лук/зелената част/
1ч.л. сол
4с.л. зехтин
морска сол
риган
Приготвяне:
Маята разтваряме във топлата вода със зехтина и оставяме около 10 мин.да шупне/образуват се мехурчета/.Брашното пресяваме и правим кладенче.Добавяме шупналата мая ,солта и омесваме еластично тесто.Оставяме да втаса около един час в намаслена купа,покрито със свежо фолио.Издърпваме тестото с ръце,поръсваме със нарязаните маслини,правим на плик и отново издърпваме лекичко с размера.Намазняваме тавата и прехвърляме тестото.Намазваме със зехтин,поръсваме с морска сол,риган и оставяме да втаса още 30 мин.Печем в загрята фурна.
Може когато го направим на плик,да го издърпаме направо в тавата.
1ч.ч.=250мл
тава с диаметър 28см
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
7 коментара:
Federico voi, vi ringrazio per l'attenzione
Buonissima questa focaccia! complimenti!ciao!
Много вкусно изглежда фокачата. Поздрави, Мария :)
My dear Nanita, thank you very much for Inspiration Award! I am honored! Kisess!
Мария,радвам се че ти харесва.Благодаря!
Направих фокачата през почивните дни и си облизахме пръстите у дома! :)
По принцип съм доста боса в кухнята, когато става дума за тестени изделия, но указанията са ти толкова точни и ясни, че и лаик като мен се справи чудесно :)
Благодаря за рецептата!
Birdy,удоволствие е за мен,че съм била полезна.Благодаряти за хубавите думи!
Публикуване на коментар