Продукти:
за блата:
1п. краве масло/125гр./
300мл брашно/1 1/3ч.ч/
100мл вода
1/3ч.л сол
за пълнежа:
2бр.яйца
1ч.ч кисело мляко
1 1/2ч.ч тиквички/настъргани и отцедени
1ч.ч. извара
150гр сирене
1к.ч нарязан праз или пресен лук
1с.л риган
1/2ч.л.сол
100гр.кашкавал
Приготвяне:
Маслото и част от брашното се правят на трохи,след което се добавя водата и останалата част от брашното и солта ,докато се получи хубава топка тесто.Оставя се във хладилника за около час.След това се разточва върху пекарска хартия.Диаметъра на разточения блат трябва да е по-голям от тавичката в която ще се пече,за да образува борд.Прехвърля се върху намазнена тавичка,надупчва се със вилица и се пече в средата на фурната.
Във купа разбиваме яйцата със киселото мляко и изварата.Прибавяме към сместта натрошеното сирене,тиквичките,праза,ригана и солта.Сместта изсипваме върху полуизстиналия блат.Поръсваме с настъргания кашкавал и печем докато леко порозовяване.
02 април 2009
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар