19 май 2009

Сладкиш "Крем карамел" със стафиди /Кодрит Кадир/





За крем карамела:
1 ч.ч. захар
7бр. яйца
800мл. прясно мляко
1п. ванилия

За блата:

2бр. яйца
1к.ч. захар
1к.ч. кисело мляко
1к.ч. растително масло
1к.ч. какао/настърган шоколад или шоколадов чипс /
1ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
1шепа стафиди


за карамела:

1ч.ч. захар

Изсипваме 1ч.ч. захар по дъното на кексовата форма, като се карамелизира разпределяме равномерно по дъното и стените на формата.Разбиваме яйцата и захарта до побеляване.Прибавяме прясното мляко и разбъркваме добре. Изливаме върху карамела.
От продуктите за блата приготвяме кексово тесто. Изливаме го на тънка струя върху сместта на крем карамела.Поръсваме със стафидите.Пече се на водна баня,като водата която наливаме в голямата тава е гореща.Водата не трябва да завира при печенето/180 С/.Пече се около един час.
Като поизстине изваждаме от фурната и оставяме да изстине заедно с водната баня. След това преместваме тавичката за няколко часа, до една нощ в хладилника покрит с фолио. Когато го извадим от хладилника, с нож се освобождаваме страните и обръщаме в поднос.
1ч.ч=250мл
Кексовата форма е с диаметър 25см и височина 8см.
Рецептата е от тук.Внесени са някои промени съобразно моя вкус и за да се получи сладкиша с повече крем карамел.

4 коментара:

Federica Simoni каза...

Wow è fantastica.. me ne mangerei una fetta!!

Nanita каза...

Federica,благодаря ти!

LF каза...

What a delicious dessert! Поздравления!

Анонимен каза...

Пак страхотен твой сладкиш Но защо Нанита като сложих блата не остана горе а падна надолу?Пак го изядоха но не беше като на снимката Поздрави Таня

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB