13 юни 2009
Пиле с ориз и зеленчуци
Продукти:
4бр. пилешко филе или пържола от бут
3к.ч. ориз
900мл пилешки бульон
1/2ч.ч. пресен лук
1ч.ч. нарязан на кубчета домат
1ч.ч. нарязан пресен пипер на ленти
1ч.ч. бейби морковчета
3с.л. соев сос
чер пипер
1ч.л къри
2ч.л. сол
Приготвяне:
Измиваме и нарязваме пилешкото месо на големи жулиени.Поръсваме със подправките,една чаена лъжичка сол и соевия сос.Оставяме да отлежи около един час.
През това време запържваме ориза докато придобие прозрачен цвят.Разстиламе в тавичка.
Запържваме пресния лук и доматите.Прибавяме нарязаното пиле и задушаваме докато пилето побелее.Накрая слагаме лентите зелен пипер и морковчетата.Объркваме добре.
Прехвърляме в тавичката и разстиламе върху ориза.Заливаме с пилешкия бульон.Слагаме солта и лекичко разбъркваме.Печем в силно загрята фурна върху решетка.
1ч.ч.=250мл
1к.ч.=120мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар