19 юли 2009
Бирен хляб с маслини
Продукти:
1ч.ч. бира
4с.л. олио
1 1/2 к.л. сол
1к.л. захар
1 1/2ч.ч. ръжено брашно
1ч.ч. типово брашно
1/2ч.ч. брашно грахам
3к.л. мая
1к.ч. нарязан пресен зелен лук
1ч.ч. нарязани маслини
Приготвяне:
Маслините оставяме в цедка,за се изцеди маринатата от тях.
Слагаме продуктите в описаната последователност в машината я пускаме на програма 3ч.45мин.След първото премесване добавяме нарязаните маслини и пресния лук.
След като се изпече,изваждаме хляба от машината за хляб и завиваме с кърпа.
1к.ч.=12омл.
1ч.ч.=200мл.
Използвах тези съвети за приготвяне на хляб и това упътване за по-добро тесто на Ердинч
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Страхотна нова визия! Честита да ти е. И много вкусен хляб! Целувки!
Благодаря за комплиментите!Целувки!
Публикуване на коментар