25 юли 2009

Хляб грахам с овесени ядки



Продукти:

150мл. прясно мляко
150мл. хладка вода
3с.л. растителна мазнина
1/2к.л. захар
1к.л. сол
1ч.ч. фини овесени ядки
21/2ч.ч. брашно грахам
1ч.ч. бяло брашно
1 1/2ч.л. суха мая

Приготвяне:

Накисваме овсените ядки и прясното мляко за около 2часа.
Слагаме последователно в машината прясното мляко с овесените ядки,хладката вода,захарта,солта,растителната мазнина,бялото брашно и грахама.
Поръсваме с маята.
Преди да започне изпичането, поръсваме с фини овесени ядки.
Пускаме машината на програма 3ч.42мин.
След като се изпече,изчакваме 20-30мин,изваждаме хляба от машината за хляб и завиваме с кърпа.

1ч.ч.=200мл.

Хляба ще се хареса,ако предпочитате консумация от типа на хляб "Бонус".

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB