21 август 2009
Ръжени питки с ленено семе
Продукти:
1ч.ч. кисело мляко 3.2%
100мл вода
1к.ч. извара
1/2ч.л. захар
1ч.л. сол
2с.л. растителна мазнина
2 1/4 ч.ч ръжено брашно
3ч.ч. бяло брашно
1 1/2 ч.л. суха мая
1/4ч.ч. бяло брашно за измесване/ако е нужно/
3с.л. ленено семе
1/2 яйце и 1с.л. мазнина за намазване
Приготвяне:
Слагаме последователно в машината вода,кисело мляко,извара,растителна мазнина,захар и сол.Смесваме брашната и добавяме в машината за хляб.Поръсваме сухата мая за хляб.
Включваме на програма месене с втасване.
Покриваме тава с хартия за печене.
След като свърши програмата изваждаме тестото,добавяме ленено семе и ако е нужно още малко брашно за измесване.
Омесваме леко тестото и правим фитил.Разделяме на равни части и оформяме малки питки. Нареждаме в тавичка.Намазваме със смес от разбито яйце и растителна мазнина.Поръсваме лененото семе и леко притискаме.Оставяме да втаса още 20-30мин.
Печем в гореща фурна до порозовяване.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
buono questo pane!! brava!
Благодаря Federica!Baci!
Публикуване на коментар