21 август 2009
Зеленчукова фритата с маслини
Продукти:
3бр. яйца
1к.ч. натрошено сирене
1к.ч. нарязан пресен лук
1/2к.ч. нарязан зелен пипер
1/2к.ч. настърган кашкавал
8-10бр. маслини нарязани на кръгчета
3кръгчета домати
растителна мазнина за пържене
магданоз за поръсване
сол
Приготвяне:
Запържваме леко пресния лук.През това време разбиваме яйцата.Прибавяме нарязаните маслини,сирене,кашкавал,зелен пипер,босилек и заливаме пресния лук.
Когато леко стегне сместа нареждаме резените домати.Пържим на не много силен котлон,докато се зачерви фритата отстрани.Изваждаме от тигана като леко я приплъзваме в голяма чиния.Слагаме тигана върху чинията и обръщаме.Пържим до готовност.
После отново обръщаме фритата,за да останат доматите отгоре.
Сместа е за една порции.
Дъното на тигана е 15см.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар