21 август 2009

Зеленчукова фритата с маслини



Продукти:

3бр. яйца
1к.ч. натрошено сирене
1к.ч. нарязан пресен лук
1/2к.ч. нарязан зелен пипер
1/2к.ч. настърган кашкавал
8-10бр. маслини нарязани на кръгчета
3кръгчета домати
растителна мазнина за пържене
магданоз за поръсване
сол

Приготвяне:

Запържваме леко пресния лук.През това време разбиваме яйцата.Прибавяме нарязаните маслини,сирене,кашкавал,зелен пипер,босилек и заливаме пресния лук.
Когато леко стегне сместа нареждаме резените домати.Пържим на не много силен котлон,докато се зачерви фритата отстрани.Изваждаме от тигана като леко я приплъзваме в голяма чиния.Слагаме тигана върху чинията и обръщаме.Пържим до готовност.
После отново обръщаме фритата,за да останат доматите отгоре.

Сместа е за една порции.
Дъното на тигана е 15см.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB