18 август 2009
Жълт боб с яйца
Продукти:
1кг. жълт боб
1ч.ч. нарязан на едро лук
1ч.ч. нарязан на едро морков
1к.ч. нарязан магданоз
2бр. големи домата нарязани на кубчета
1к.ч. нарязан магданоз
1к.л. сол
1с.л. риган
растителна мазнина
3-4скл. чесън счукан
6бр. яйца
6бр.шайби домат
Приготвяне:
Измиваме,почистваме боба от крайчетата и нарязваме.
Задушаваме лука,доматите,морковите и жълтия боб,докато омекнат.Добавяме сол,риган,магданоз и счукания чесън.Объркваме добре и изсипваме в тавичка.
Правим 6 "гнезда" и слагаме на дъното по една шайба домат.
Слагаме тавичката в гореща фурна да загрее.
Изваждаме я и чукваме по едно яйце в гнездото.Връщаме във фурната да се стегнат яйцата.
Сервираме с кисело мляко.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Преминавайки зад гърба ми, съпружето надникнал и ме стресна с възклицанието: "Искам го това яйце!" - чудесно предложение и особено вкусна снимка, Нанита :-)))
Поздрав от нас двамата :-)
Дими,зарадва ме с тези мили думи!Сърдечни поздрави от мен!Спорна седмица!
Публикуване на коментар