08 септември 2009

Пълнозърнест ръжен хляб със прясно мляко



разрез


Продукти:

300мл прясно мляко
1к.л. сол
1/2к.л. захар
4с.л. растителна мазнина
1 1/2ч.ч. пълнозърнесто ръжено брашно
3ч.ч. бяло брашно
1 1/2к.л. суха мая
белени слънчогледови семки или други семена

Приготвяне:

Слагаме последователно продуктите в машина за хляб.Пускаме на програма месене.Когато се образува плътна топка тесто,изключваме програмата и включваме на програма бърз хляб.Прибавяме слънчогледовите семки.Когато приключи месенето,намазваме хляба с растителна мазнина и поръсваме със семена
След като се изпече,изваждаме хляба от машината за хляб и завиваме с кърпа.

1ч.ч.=200мл

2 коментара:

The witch каза...

Nanita, каква марка е машината ти? За какво количество хляб?
Имам от повече от 5 години Мулинекс и основно меся тесто в нея. Печенето не ми се получава. Дори съм се замисляла - да не би да е дефектна? Не мога да си призная, че за толкова години не успявам да направя хляб и кекс в нея...

Nanita каза...

The witch,машинката е Мулинекс 5003.Основно я използвам за месене в последно време.При мен също не се получава много добре.Отдолу кората става по-твърда.Изпробвах всякакви варианти на продукти и технология на приготвяне.
Хубав и усмихнат ден!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB